Als je maar niet zwart wordt......
Door: luusinindonesie
Blijf op de hoogte en volg lusanne
29 Maart 2012 | Indonesië, Sintang
In Nederland willen wij allemaal zo graag mooi bruin zijn en hebben daar dan ook alles voor over. Van bruiningscremetjes tot zonnebanken en vast nog veel meer maar dat weet ik allemaal niet.
In ieder geval gaat het in Indonesie er anders aan toe. Hier hebben ze zalfjes, poedertjes ed. om wit te worden. Maar niet alleen dat zie je heel vaak ook kan je je hier wit laseren. Sommige mensen hebben alleen geld voor hun gezicht en hebben dan een wit gezicht met een bruin lichaam. Ja.... wat je maar mooi vindt natuurlijk.
Maar geregeld wordt ons gevraagd waarom wij gaan jas dragen op de motor. Nou de eerste keer dat mensen dat aan ons vroegen, toen keken wij elkaar aan van die is gek. Ja het is Indonesie, het is al warm zat. Met een jas aan op de motor, nou nee liever zonder. Maar die jas is niet omdat de mensen het koud hebben(ja dat denken wij Nederlands)maar vanwege de felle zon. De mensen willen niet bruin worden dus dragen ze een jas aan op de motor. Niet alleen een jas maar ook dikke handschoenen zien wij geregeld. Tot op heden vinden wij dit altijd nog hilarisch om te zien!
Maar nu kwam onze vriend Yatno met de vraag of wij niet wilde leren om een ware hoed van banananbladeren te maken, of wel een tanggoi genaamd.Deze hoed zal ons beschermen tegen de zon want inmiddels krijgen wij toch al wel een lekker kleurtje :)
Nou dat leek ons natuurlijk hartstikke leuk, maar makkelijk was het niet. Het zag er vrij simpel uit, gewoon een beetje vlechten. Maar nee hoor, vlechten, puzzelen met naald en draad aan de gang en veel geduld, dan had je uiteindelijk toch wel een mooie hoed.
Nu hebben wij een onafgemaakte hoed meegekregen naar huis om zelf af te maken, maar het is toch ingewikkelder dan wij dachten. Dus hij ligt er nog steeds en wij zijn nog steeds moed aan het verzamelen.... hahaha!